Blog Review Assignment 3 Oleh Jejaka Terhangat

Yezza ~ Sekali lagi aku join segmen blog review assignment dari bro JT. Kalau korang nak join, klik jak banner kat atas tu. Sedirectnya juga aku tag Shag dan Silah untuk join segmen ni. Dan blog yang kena bagi assignment adalah blog Nadea.

Ok, misi nak komen. Err, emm, aaahh. Kenapa aku rasa tak dapat nak review ni? Betul-betul blank pula. Macam mana nak join kalau tak cukup syarat nak review ni?

Maaflah JT, aku terpaksa minta bantuan. Ni baru lepas interview minta responden blog Nadea. Aku harap, kau terimalah, kah kah kah (evil laugh versi alim)

 

Responden -responden

Positif

Pakar Matematik Kolej Ling Kup Wang – Mengikut kiraan matematik yang telah saya pelajari, entri tanpa banyak short form lebih disukai kebanyakkan pembaca berbanding bahasa sms. Dan blog ini tidak menggunakan bahasa sms. Bagus. Seperti matematik, tidak ada shortcut nak cari jawapan! Eh? Apa kaitan?

 

Cleaner Cimb Bank – Ish, adik suka la pergi blog cik nadea tu. Bukan apa, kreatif sangat. Ish, ko pun boleh nampak kreativitinya tu. Kat header boleh nampak status twitter no. Header pun boleh tahan, cuma besar sangat, hik hik (adik ni ok ke? gaya makcik jak?)

 

Shin Chan Yang Tak Nakal – Uuuh, akak ni kiut. Tu jak, hehehehehe.

 

 

 

Negatif

Lisa Suri Rumah Berjaya – Ish, orang bz MLM, sini pula nak kacau. Yelah, yang penting ko masuk bawah I. I rasa dia perlu kemaskan lagi template tu, sidebar segala tak seimbang. Macam downline juga, tak seimbang payah. Dah, bz ni, awas U tak masuk nanti.

 

Mereng Mahaangsa – Oh, terima kasih kerana sudi berbicara dengan hamba. Hamba ni memang kurang arif tentang blog, tempat hamba di Langkasuka baru sahaja apply streamyx. Tapi bila masuk blog Nadea, hatta pakai streamyx pun, memang berat nak masuk. Sebabnya? Hamba rasa banyak betul banner flash yang buat berat hingga lag browser seketika cuma. Sb hiding itupun membuatkan loading lambat. Maafkan hamba jika terkasar bahasa. Kajang Pak Malau, Kajang… Eh? Tuan hamba nak ke mana tu? Hamba belum habiskan pantun ni. Tuan Hamba!

 

Usop Penduduk Kampung Pisang – Ish, kome ni, aku ni penari kebudayaan bukan pengkritik blog. Tapi aku boleh cakap juga lah. Nadea ni memang seorang ceria, sebab tu tulisan colurful. Biarpun begitu, maintainkan satu kaler tulisan, takut-takut pening orang membaca. let the background colour and the font colour tu padan. aku suggest kome try maintain tulisan putih, sesuai dengan background hitam. What? Kome tak faham English? Kome tahu tak English education tu penting?

******************************

Pening betul aku interview dorang ni. JT, jangan reject, aku dah bayar mereka yang kena interview ni, rugi dowh, haha. Apapapun, happy blogging, yezza.

 

SCemanoti : Get the point, not points.

Ini juga ceriteranya

  • Blog Review Assignment 4 Oleh Jejaka TerhangatBlog Review Assignment 4 Oleh Jejaka Terhangat Sekali lagi aku join segmen JT, yakni blog review assignment. Kenapa aku rajin sangat join ni? Takkanlah setakat nak ada nama dalam bloglist tu jak? No no no, banyak faedahnya. Yakni take […]
  • Blog Review Assignment 2 Oleh Jejaka TerhangatBlog Review Assignment 2 Oleh Jejaka Terhangat Rujukan Kami : SC (A)/199/002/5 (Jld. 3) (1) Tarikh: 13 Mac 2011 Jejaka Terhangat P.O..Box http://www.jejakaterhangat.com, 89002 Blogspot.com   Tuan, Penyertaan Tender […]
  • Follower Blog Review Oleh Jejaka TerhangatFollower Blog Review Oleh Jejaka Terhangat Oh Yeah, Setelah Brother Sop dengan Nurulchomel review blog aku, kini tinggal menanti review dari Cik Tom. Namun, demi menambah lagi kereviewan yang sedia ada, maka, aku ingin meminta […]
  • Blog Review – 1 Hari 1 Blog di Riwayat HarikuBlog Review – 1 Hari 1 Blog di Riwayat Hariku Yezza. Aku yang ketinggalan baru join ni barang baik punya. Ini benda baik punya kalau mahu join. Nak juga rasa macam mana blog diriku kena review. Yang penting, banyak mo take note […]
  • Saya Nak Join Segmen Review dari Cik TomSaya Nak Join Segmen Review dari Cik Tom Pergh ~ Rebiu dari Bro Sop lum lagi sampai, kali ni nak minta review dari blog teman beta, Cik Tom. Saja jak nak join, mahu juga tengok pendapat orang lain kan, hehe. Tapi terhad gila, […]

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Profil


Seorang penjawat awam muslim yang menjadikan dunia bloging medium berkomunikasi di dunia maya. Berasal dari negeri di bawah bayu, Sabah dan merupakan blogger separuh masa.

Comments

  1. ahaha~
    ntah pape..
    kreatif gak eyh wat review mcm ni..

  2. erkkk~ kne tag ape ni atik?
    mcm pelik je. ngeee
    i am S!L4H.. recently posted..kembar 6 sextuplets

  3. nk join tp tak paham..hehe
    tetamu yang di undang

  4. ish3..semua org kau pi temuramah..
    haha as always..kau memang kreatif nak menjadikan sesuatu yg boring menjadi menarik
    Tauke Budu recently posted..Resepi Donut Lembut-Simple-Senang dan Sedap

  5. haha..aretikz mmg tak putus idea dgn entri kreatif yek..nice..kali ni point2 yg nak disampaikan lebih jelas. dan point2 tu pon ada btulnya. nice one.=)

    asaimen diterima..nanti bila kluar keputusannya jgn lupa tgk ye..=)
    Jejaka Terhangat recently posted..Manusia Sentiasa Hipokrit

  6. Yang ni ke Shag terlepas tu Atik sayam? Wahh~ Ruginya! Uhuk ;'(

    Stylo lah bro gaya penyampaian entri neh. Terbaik lah. Gelak sakan bila smp part Usop kasi komen. Kita bakar je!

  7. hai kawan,
    apa kbr?maaf lambat komen kau ari tu..hehe
    Donny recently posted..Gambar Tan Hui Linn-mangsa asid dapat 9A SPM

  8. walaweyhhh~ assignment yg bagus.. klu camni, dh bleh tlg keen wat assignment, kn?? huahuahuahua~ ^_^
    keen~ recently posted..– dilemma seorang keen –

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge
:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: