Blog Review Assignment 4 Oleh Jejaka Terhangat

Sekali lagi aku join segmen JT, yakni blog review assignment. Kenapa aku rajin sangat join ni? Takkanlah setakat nak ada nama dalam bloglist tu jak?

No no no, banyak faedahnya. Yakni take and give, tapi biar korang berfikir, sal nanti bukan entri review pula, hehe.

Macam biasa, kalau nak join, klik banner tu. Dan untuk segmen ni, aku tag Violet Blue. Sorulah, rasanya, tag pun, dah tamat masa, hehe.

Kenapa lain betul penulisan aku kali ini? Maaflah JT, Maaflah Kak Diana, kali ni tidak dapat all out otak ni nak buat lain dari yang lain. Minggu ni banyak benda serabutkan kepala. Namun, sebab janji dengan Kak Diana, harap-harap dapat faham komen tentang blog akak.

Cuma tak seperti sebelum ni la, yang penting, intipati. Oh, asyik sebut Kak Diana, sebab, dialah yang kena review, i mean, blognya.

Diz is my review….

Kak Diana Senyum-Senyum

 

Monologku Buat Kak Diana

Sepi,
Rasa ini penuh dengan sunyi,
Tapi hati ini tetap tersenyum sendiri,
Tatkala membaca blog akak yang suka senyum ini.

Santai,
Bukan hanya setakat di pantai,
Namun dengan duduk di lantai,
Baca blog akak memang buat mata terjuntai,
Best, pendek umpama makan petai (Best ka makan petai?)

Ilmu,
Bicara dari kalbu,
Tak lokek apa yang ditahu,
Thumbs up lah kak, Weehuu~

Tetapi,
Ada juga yang perlu kena cuci,
Ini pandangan peribadi,
Tentang blog akak ni.

Kepala,
Yakni header englishnya,
Terlalu simple tak terkata,
Melainkan template lain yang sekata,
Kalau hendak simple padanya.

Warna,
Perlu dinampakkan ceria,
Kerana suram belaka,
Seperti ada yang tak kena.

Apapapun,
Tetap thumbs up secara keseluruhan,
Yezza, teruskan usaha demi masa depan.

 

Soru, lepas ni bercuti seketika cuma, untuk menenangkan jiwa, pergh ~ Bilang saja, o.K!

 

SCemanoti : Alhamdulillah ^_^

Ini juga ceriteranya

  • Blog Review Assignment 3 Oleh Jejaka TerhangatBlog Review Assignment 3 Oleh Jejaka Terhangat Yezza ~ Sekali lagi aku join segmen blog review assignment dari bro JT. Kalau korang nak join, klik jak banner kat atas tu. Sedirectnya juga aku tag Shag dan Silah untuk join segmen ni. […]
  • Blog Review Assignment 2 Oleh Jejaka TerhangatBlog Review Assignment 2 Oleh Jejaka Terhangat Rujukan Kami : SC (A)/199/002/5 (Jld. 3) (1) Tarikh: 13 Mac 2011 Jejaka Terhangat P.O..Box http://www.jejakaterhangat.com, 89002 Blogspot.com   Tuan, Penyertaan Tender […]
  • Follower Blog Review Oleh Jejaka TerhangatFollower Blog Review Oleh Jejaka Terhangat Oh Yeah, Setelah Brother Sop dengan Nurulchomel review blog aku, kini tinggal menanti review dari Cik Tom. Namun, demi menambah lagi kereviewan yang sedia ada, maka, aku ingin meminta […]
  • Blog Review – 1 Hari 1 Blog di Riwayat HarikuBlog Review – 1 Hari 1 Blog di Riwayat Hariku Yezza. Aku yang ketinggalan baru join ni barang baik punya. Ini benda baik punya kalau mahu join. Nak juga rasa macam mana blog diriku kena review. Yang penting, banyak mo take note […]
  • Jom Tingkatkan Ranking AlexaJom Tingkatkan Ranking Alexa Nampak banner kat atas tu? Nampak tajuk tu? Ni segmen yang ngetop sempena penghujung 2011 dan start pada pembukaan 2012 yang mana kita berpeluang meningkatkan taraf hidup blog kita dalam […]

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Profil


Seorang penjawat awam muslim yang menjadikan dunia bloging medium berkomunikasi di dunia maya. Berasal dari negeri di bawah bayu, Sabah dan merupakan blogger separuh masa.

Comments

  1. menenangkan jiwa?? perghhh~ ingatkan diri ini saje yg dilanda mslh ngr.. huahuahuahua~

    bicara hati : violet blue?? mcm pernah dgr je nama tu.. tp lupa kt mana.. hahahahaha~
    keen~ recently posted..– aku tau apa yang kau rasa sebab aku rasa perkara yang sama –

  2. atikz selalu wt esaimen ni ke? rajinnye. heeeee
    i am S!L4H.. recently posted..Rahsia wanita Aku kate

  3. oh3, suke review yg ni..
    puisi~
    setiap rangkap punya rima akhir yg sama..
    whoa3!!
    suke3..!!

  4. haha..mcm biasa..kreatif yg tak dapat ditandingi..

    nanti sila tgk keputusannya yek aretikz.. =)

  5. benar2 tercapai maksudnya..akak suka!
    Liza @ Adzriel AB recently posted..Anak! Mengertilah!

  6. terharu betul akak..
    ada jugak blogger yang perah peluh jantan nak hasilkan
    puisi untuk ini..
    hahhahaa…

    terima kasih ya..:)
    segala kekurangan akan di
    atasi..
    diana recently posted..RADIO CIPLAK!

  7. Gudluck! ihih.

  8. aku pun nak join kak diana senyum2 jugalah..jom kita senyum sama2 kak diana (buat2 kenal)
    menusukhati recently posted..Pesanan Socrates Buat Blogger

  9. santai je review atik ni…suka baca…cik tom rs komen ttg blog kak diana tue mmg betul…tp plg cik tom suka idea bernas kak diana..setiap n3 ade pengisian yg buat kita berfikir…mmg best…
    cik tom recently posted..Blog Under Construction

  10. waahh.. manis..

  11. Nie terlobih manis nmpak nyer…hehehe

  12. eh lme x nmpk ckgu atik. g mneeeeeee
    sbuk erh??
    i am S!L4H.. recently posted..Untuk beberapa hari

  13. salam ziarah..menjenguk adik2..sharing macam dulu…semoga terus success
    izryn recently posted..Destinasi Negeri Di Bawah Bayu II

  14. blog akak diana memang best dan byk pendapat yang menarik ;) miss yaty recently posted..Lirik &amp Video Klip Di Saat Aku Mencintaimu Dadali Band

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge
:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: