Tabiat Mereka Yang Berjaya Dengan Orang Yang Kurang Berjaya

“Pap”

Lampu telah dipasang, nak sapu habuk-habuk dalam blog ni dulu. Siap dengan topeng, kasut but, sarung tangan dengan vakum. Dah nampak dah aku ni antara orang-orang punya tabiat kurang berjaya. Patutlah blog pun kurang seri. Nak up attitude lagi.

Andaikata ini motivasi bagi aku, biarlah ku tempekkan khas buat korang, antara kebiasaan-kebiasaan bagi mereka yang berjaya, dengan kebiasaan bagi orang-orang yang kurang berjaya. Bukan gagal, tapi kurang berjaya sahaja. Sebab tak semestinya gagal hari ini, selama-lamanya gagal.

Ianya sekadar infografik, tapi cukup menarik untuk membezakan tabiat-tabiat tersebut. Apa sahaja kebiasaan kita hari ini, itulah yang akan membentuk masa hadapan kita. Yang penting ubah benda negatif jadi positif, sekadar panduan buat kita bersama.

success

 

Positif positif positif, kena rajin update blog, uhuk2, banyaknya sawang. Apapapun, biar bersawang asal jangan ada tikus. Saya bukan cakap pasal blog, tapi rumah korang, uppss, whoaa ~

 

Ini juga ceriteranya

  • Persediaan banjir dan tali kasutPersediaan banjir dan tali kasut Keadaan banjir kat Malaysia makin lama makin teruk, terutama area Kelantan, dikhabarkan banyak jalan-jalan telah pun runtuh. Daerah aku bertugas pun bersiap-sedia menghadapi keadaan […]
  • Kisah Cinta Agung Bersenikan DiamKisah Cinta Agung Bersenikan Diam Entri ini panjang, tapi penuh makna mendalam, InsyaAllah Saban hari diri ini terlihat banyak rakan-rakan facebook berkongsi pautan tentang cinta. dari kisah jurutera, tentang seseorang […]
  • Paling Bernilai Dan Tidak BernilaiPaling Bernilai Dan Tidak Bernilai Suatu hari, seorang sahabat bertanya kepada Abu Nawas, "Wahai Abu Nawas, engkau dikenali sebagai orang yang bijak. Sekarang dapatkah engkau mengatakan pada kami, di dunia ini apa yang […]
  • Damba CintamuDamba Cintamu Kalau cerita sal agama ni yang orang susah nak pandang, sedangkan yang diatas selalu memandangnya. Yang penting, ambil iktibar setiap perkara yang berlaku dari sudut agama.
  • Tak Update Pun Tak ApaTak Update Pun Tak Apa Yezza ~ Setelah menyelesaikan tugas yang di tag dari Cik Tomey, eh? Cik Tom, har3x~ Diriku mengupdatekan rumah ini. Nasib otak masih menjana fikiran, kalau tidak, tidur itu lebih baik […]

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Profil


Seorang penjawat awam muslim yang menjadikan dunia bloging medium berkomunikasi di dunia maya. Berasal dari negeri di bawah bayu, Sabah dan merupakan blogger separuh masa.

Comments

  1. cara untuk rajin update blog..tulis pendek-pendek atau upload gambar pun dah ok!
    Kakiblog recently posted..Blogger Prihatin Siri 1

  2. kunci kena sentiasa berusaha, senyum dan berpositif. hehe
    adarain recently posted..Kena Tengok The Penguins of Madagascar

  3. kalau rajin buat kerja tak miss kalau kurang sihat selalu biarkan dahulu..
    suri recently posted..Kelas Jahit Baju Kurung Tradisional /Moden, Abaya Moden /Jubah Menyusu? Tak Ada Masalah Punya

  4. nak berjaya tak boleh malas selalu kalau malas tak ada hasil punya
    suri recently posted..Libas Dan Tonton Khasiat, Kebaikan Dan Keburukan Buah Limau Untuk Ibu Mengandung

  5. Motivasi yang sangat bagus. Saya pun mesti berubah… :) Nurul recently posted..Wordless Wednesday | Jambatan Hidup

  6. Uish.. biar btol cik T dalam rumah? Ngerriiii.. ape2 pun, penulisan yg bagus dan informatif! :O
    Yeen recently posted..Tak sukanya 7 Ketakutan Tentang Larian

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge
:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: