Chickaboo : Si Burung Unta Yang Menjadi Model Iklan Pelbagai Syarikat

Chickaboo Si Burung Unta Popular

Viral dah kau ni chickaboo. Siapa sangka seekor burung unta ni menjadi famous hanya melakukan larian di lebuh raya. Kalau korang lari kat sana pun belum tentu dapat lawan dia ni.

Yang masih blur siapa burung unta ni, tengok video :

Power aura dia, sampai tahap jadi model iklan untuk pelbagai syarikat

Perang iklan kebanyakkan syarikat bertemakan chickaboo, tak tahulah dia ni dapat royalti ka tidak, haha. Korang layan :

best

Haa, masuk majalah kau. Finance marketing lagi. Terpaksalah kau belajar financial biarpun kau ni hanya model.

chickaboo aeon

Aeon credit pun tak lepaskan peluang bagi korang promo semata-mata si Chickaboo ni.

chickaboo babas

Uish, kau tak seram ker jadi model iklan ni? Nanti tak sia-sia ko jadi Burung Unta Masak Kari.

chickaboo chevrolet

Ada hati ker nak lawan Chevrolet ni?

chickaboo cimb

Adakah ini bermaksud Chickaboo sebenarnya rush nak bayar cuma RM1 untuk barang-barang yang terpilih dengan menggunakan CIMB Bank card?

Tarikh tutupnya 15 Ogos 2016 Chikaboo, laju sikit lari tu.

Info lanjut : CIMB RM 1 Dining Deal Campaign

chickaboo optical 88

Aku dah beli cermin mata baru lah. Lambat kau nak promot Optical 88 ni.

chickaboo sepang

Aikz, dari highway sampai litar Sepang kau lari yek? Ada event racing ostrich ker?

gindaco

Aku faham perasaan kau nak makan makanan Jepun tu. Sebab aku pun merasa perkara yang sama. Sob sob.

chikaboo kementerian kesihatan malaysia

Chickaboo, adakah kau juga tukang tendang side mirror orang?

chickaboo daisy

Mentang-mentang nak raya, kau pun buat kuih raya yek? Tapi, kenapa kau sendiri tak tahu tu kuih apa?

chikaboo zakat

Macam ye ye jak kau bayar zakat kononnya. Atau kau yang tukang agih zakat untuk pihak Baitulmal MAIWP ni?

chickaboo tripgroupe

Dari lari, sekarang nak travelling pula dah? Guna khidmat Trigroupe lah yek?

chickaboo gajen comic

Macam lain nada sindiran kau tu. Kau sindir siapa tu? Tapi kau memang bijak, sebab kau lari laju-laju pun dekat lorong kanan.

Kalau lorong kecemasan? Patah sayap kot.

chickaboo kansai paintKau cat rumah guna bulu kau tu ker?

chickaboo pos malaysia

Lo, kau lari semata-mata nak hantar surat ker rupanya? Takut Pejabat Pos tutup lah tu.

chickaboo fibre

Senyuman setelah berjaya diselamatkan. Yelah tu. Siap ada gigi lagi, woha.

*************************************************

Kreatif juga iklan-iklan syarikat Malaysia, lagak seperti perang poster Pilihanraya. Semoga menjadi model yang berjaya wahai si burung unta, haha.

Ini juga ceriteranya

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Profil


Seorang penjawat awam muslim yang menjadikan dunia bloging medium berkomunikasi di dunia maya. Berasal dari negeri di bawah bayu, Sabah dan merupakan blogger separuh masa.

Comments

  1. HAHAHAH. Femes satu malaysia dah ostrich ni ;)

  2. Nak wat iklan jugak lah.. tiba-tiba dapat idea #eh
    shiqeen sattar recently posted..Cer Teka Seram Ke Idok The Conjuring 2

  3. Sangat kreatif ler… iklan-iklan syarikat Malaysia ni.
    Fofular dah si Chickaboo ni rupanya.
    Kesian… Mrs. A tak tahu.
    Terima kasih atas perkongsian.
    Mrs. A recently posted..Wordless Wednesday #81

  4. hahaha, benar² super model ni chickaboo :D, model lari cepat XD

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge
:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: