Jom Tingkatkan Ranking Alexa

Nampak banner kat atas tu? Nampak tajuk tu? Ni segmen yang ngetop sempena penghujung 2011 dan start pada pembukaan 2012 yang mana kita berpeluang meningkatkan taraf hidup blog kita dalam penilaian cik Alexa. Penganjurnya Kak Diana, yang terkenal dengan senyum-senyum itu. Maka aku pun rasa senyum-senyum sebab macam baca berita pula lagaknya ~ woha ~ […]

Baca

Aku Ingin Berubah

“Saya tahu, awak memang orang baik” “Kau kan budak baik, tiada jahat pun” Ayat yang biasa aku dengar dari orang. Oh, aku budak baik. Hakikatnya, balik-balik aku cakap, aku ni kejam orangnya. Mungkin sebab janggut aku ni macam ustaz, penampilan pun suci jak, memang terserlah “kebaikan” yang ditonjolkan. Seram, takut, malah segan. Baik? Ustaz? Maaf, […]

Baca

Contest Selamat Hari Guru, Cikgu!

Hadiah berupa wang tunai 100, 70 dan 50 sesiapa yang menyertai pertandingan ini. Namun apakan daya, malam ini adalah malam terakhir untuk menyertai pertandingan. Nak tahu lebih lanjut, klik saja gambar tu. Yang diminta adalah ucapan untuk guru, tapi aku saja buat garapan lain, harap-harap penyertaan tu diterima, hehe. ****************************** Cikgu, Ustaz, Principal, Lecturer, Guru […]

Baca

Blog Review Assignment 4 Oleh Jejaka Terhangat

Sekali lagi aku join segmen JT, yakni blog review assignment. Kenapa aku rajin sangat join ni? Takkanlah setakat nak ada nama dalam bloglist tu jak? No no no, banyak faedahnya. Yakni take and give, tapi biar korang berfikir, sal nanti bukan entri review pula, hehe. Macam biasa, kalau nak join, klik banner tu. Dan untuk […]

Baca

Blog Review Assignment 3 Oleh Jejaka Terhangat

Yezza ~ Sekali lagi aku join segmen blog review assignment dari bro JT. Kalau korang nak join, klik jak banner kat atas tu. Sedirectnya juga aku tag Shag dan Silah untuk join segmen ni. Dan blog yang kena bagi assignment adalah blog Nadea. Ok, misi nak komen. Err, emm, aaahh. Kenapa aku rasa tak dapat […]

Baca

Blog Review Assignment 2 Oleh Jejaka Terhangat

Rujukan Kami : SC (A)/199/002/5 (Jld. 3) (1) Tarikh: 13 Mac 2011 Jejaka Terhangat P.O..Box http://www.jejakaterhangat.com, 89002 Blogspot.com   Tuan, Penyertaan Tender Assignment Blog Review Merujuk perkara di atas 02. Sukacitanya dimaklumkan bahawa pihak kami ingin menyertai tender assignment blog review yang dianjurkan oleh pihak tuan. 03. Segala syarat mengenai tender ini telah saya laksanakan […]

Baca

Warming Up For Cool

Warming Up For Cool

Skemanoti : Brader ni cool sebab, blog dia ada banyak cerita. Dan antara entri terbaru dia, dia letak gambar Khairi Jamaluddin. Apa kes?? Main politik kah apa? Gua saspek dia ni belum daftar mengundi lagi ni. Cumanya beliau selalu sangat mengacah-acah di depan gawang gol. Pesan gua, bila depan tiang gol lawan, rembat saja bola […]

Baca