Kisah Suami Isteri Ini Boleh Mengalirkan Air Mata Anda

Kisah suami isteri ini pernah menjadi viral satu ketika dahulu. Aku ambil cerita ni dari page Karyawan Bisu, lalu aku tempekkan di page Segala Ceritera, lantas mendapat perhatian kebanyakkan pengguna Facebook, siap tag nama insan tersayang lagi. Dan aku terbitkan sekali lagi kisah suami isteri ini untuk renungan kita bersama, yang baik diambil, yang buruk […]

Baca

Tips Mencari Dan Menjadikan Lelaki Pendengar Yang Baik

Aku tahu, baik wanita berkahwin mahupun tidak di luar sana yang keluh kesah, kemurungan gara-gara lelaki atau suami mereka yang sukar mendengar dengan baik apa yang mereka sampaikan. Setiap kali si isteri bercerita sesuatu dengan suami, macam-macam gaya si suami, main COC la, Candy Crush la, tanpa langsung memberi perhatian kepada si isteri. Haa, jadi […]

Baca

Jodoh Tertulis Di Langit Tapi Bukan Turun Dari Langit

Tajuk punya panjang gila, terbelit-belut lidah menyebut. Oh, persoalan jodoh. Sekarang lagi musim “kahwin”, banyak jemputan untuk habiskan beras. Orang bujang paling suka bab ni, maksud aku, bukan bab kahwin, tapi kenduri kahwin, makan free kan, haha. Aku pun bujang, bujang 3, haha. Erk? Tapi part yang orang cakap “tak best”, kalau kena tanya soalan […]

Baca

Buat Yang Rasa Dirinya Kurang Hensem Dan Kurang Cantik

Betapa untungnya bila : “Pergh ~ Bini cantik, laki kerek, gua rasa muka gua macam Galang lagi layak dowh~~” “Ish, mesti dia pakai santau, macam mana muka macam jalan grubble dapat laki macam Aaron Ajis?” Yang bukan dalam senarai di atas?

Baca

Terima Kasih Cinta

Saat kamu jatuh cinta pada si dia, adakah kamu mensyukuri cinta yang datang tanpa dipinta? Saat kamu menyatakan niat untuk bersama dengannya, adakah kamu mensyukuri cinta yang menjadikan kamu berani mengatakannya? Saat kamu melangkah ke alam pernikahan, adakah kamu mensyukuri hikmah pertemuan membuahkan cinta untuk bersama? Saat kamu menjalani kehidupan berumahtangga, adakah kamu mensyukuri cinta […]

Baca

Sempurna Dalam Tidak Sempurna

“Assalammualaikum” “Wa’alaikumsalam, yarabi, Safira, lama tidak jumpa. Apa khabar dirimu?” Hazirah lantas memeluk sahabatnya yang telah lama tidak ketemu. “Alhamdulillah, baik-baik saja. Kau pula tampak berisi, ni kes bahagia dengan Azam kan?’ Safira mengusik Hazirah. Namun, usikan itu nyata mematikan riak wajah ceria Hazirah. Safira kehairanan. “Kenapa ni? Ada masalah dengan Azam?” Safira bertanya dengan […]

Baca

Segerakanlah Cinta

“Wahai gadisku, aku amat cinta padamu, bolehkah dirimu menjadi teman hidupku, kekasih hatiku? Aku pasti menjaga sepenuh jiwa ragaku, itulah janjiku!” Argghh ~ Ayat jiwang! Selalunya si teruna yang melafaz dahulu, kemudian barulah si dara berkata (jika dia pun sama) : “Aku juga cinta padamu” Trend semasa, kita pun sedar akannya. Yang terasa akan berdiam, […]

Baca