Touchdown Di Haneda, Ragam Warga Jepun Bermula!

Malam, terasa panjang sangat. Nak lelapkan mata punya main payah. Bermacam bayangan dalam otak tatkala kaki ini bakal menjejakkan kaki di Airport Haneda nanti. Tup tap tup tap, tengok jam dah jam 4.30 pagi. Haish, terpaksa bangun dah, bersiap nak ke KKIA (Kota Kinabalu International Airport). Mana tak nya, flight seawal jam 7 pagi. Aku […]

Baca

Prelude Kembara : Dugaan Ke Jepun

Bab dugaan ni, rasanya dialami oleh kebanyakkan traveller. Terutama sekali yang newbie macam aku. Acah-acah pakar, hakikatnya, inilah travel main belasah. Main redha jak. Aku ada cerita sebelum ni, dugaan pertama dua bulan menjelang sebelum travel, tiba-tiba daerah tempat aku bertugas dilanda wabak kolera. Sampai famous Beluran, gara-gara Pasar Ikan ditutup masa tu, walhal bertujuan […]

Baca

Kembara Jepun : Persediaan Dan Tips Ke Jepun

Tips ke Jepun? Eceh, ada hati nak bagi tips. Sejujurnya, ini merupakan artikel hutang yang aku nak kongsikan sebenarnya. Dah berkurun lama baru aku nak cerita serba sedikit travel aku ke Jepun hari tu. Tak Jepun lah sangat, sebabnya hanya area Tokyo yang dijelajah. InsyaAllah, bulan April tahun depan, akan menerjah kembali ke negara matahari […]

Baca